Yolanda Rijks
Wie de dood kent, leeft anders
Over Yolanda Rijks

Na diverse commerciële functies in het bedrijfsleven te hebben vervuld, maakten een burn-out en een chronische ziekte dat Yolanda de confrontatie aanging met haar levensstijl en het roer resoluut omgooide.

Een pauze, veel reflectie en het volgen van diverse opleidingen, cursussen en trainingen zorgden voor voldoende vertrouwen om in 2000 haar eigen praktijk te starten.

In 2001 kreeg Yolanda een mystieke ervaring en ontdekte een totaal nieuwe onzichtbare wereld in een andere dimensie. Ze kwam op het pad van de dood terecht en verdiepte zich in thanatologie (de leer van de dood). In 2003 kreeg ze een bevestiging over de ingeslagen weg tijdens een tweede ervaring.

Haar levensdoel is: de dood bespreekbaar maken. Dit doet ze via:

  • Informatieve website Over De Dood waar men kan nadenken, lezen, oefeningen doen en vragen beantwoorden over de (eigen) dood én het leven erna.
  • Gratis, Onafhankelijke Databank Professionals rondom de dood met zelfstandig werkende mediums, ritueelbegeleiders, rouwbegeleiders, stervensbegeleiders en uitvaartbegeleiders.
  • BoekenAandacht voor een overledene dat speciaal is geschreven voor iedereen die zelf iets voor een overledene wil doen. Het boek dat de dood bespreekbaar maakt waarin aan de hand van persoonlijke ervaringen en levenslessen, verhalen en metaforen, oefeningen en voorleesteksten de dood bespreekbaar wordt gemaakt.
  • Kaarten voor nabestaanden AVEO-Kaarten (voor binnen en buiten) met gedichten voor gestorven geliefden.
Yolanda is eigenaresse van Eeuwig Leven Instituut & Uitgeverij, een non-profitorganisatie die zich inzet om de werkelijkheid van eeuwig leven bekend te maken.
 
Inmiddels is Yolanda's levensvisie uitgegroeid tot de Eeuwig Leven Filosofie. Volgens haar kunnen alle meningen en overtuigingen naast elkaar bestaan en elkaar aanvullen.

Yolanda Rijks (1962) is o.a. Gediplomeerd Counsellor en Ontspanningstherapeut en Geautoriseerd deelnemer aan het internetproject Gratis Adviseurs.

"Ik ben ervan overtuigd dat veel mensen minder angst voor de dood zouden hebben als ze eerder durven stil te staan bij hun eigen dood en gaan nadenken over wat de dood werkelijk is. Kennis van de dood is van levensbelang. Wie de dood kent, leeft anders."

- Yolanda Rijks - 

Yolanda is ook de bedenkster van Steuntje van Sterrenstof - van steentje naar Steuntje - een steentje met een gezichtje, een vlinder, een hartje of een andere tekening ... als lief gebaar, zonder woorden maar vol betekenis.

Eeuwig Leven Instituut & Uitgeverij en de website OverDeDood zijn onderdelen van de Praktijk voor Counselling en Rouwbegeleiding van Yolanda Rijks in Zeewolde

Op de websites en sociale media van Yolanda Rijks wordt gebruik gemaakt van foto's uit de Campagne "Zullen we over de dood praten" (2016) van Bureau MORBidee.